Aktiviteter2019-01-10T22:52:36+00:00

Bo i hjertet av Henningsvær

Tobiasbrygga ligger midt i sentrum av Henningsvær, i gåavstand til kafeer, restauranter, gallerier, kunstgressbane, butikker og mye annet. Brygga har en 35 meter lang kai samt fiskemottak, her kan alle gjester planlegge fisketurer eller fiske fra kaikanten. Det er rom for oppbevaring av fiskeutstyr og klær samt mulighet for etterbehandling og frysing av fisk. I Lofotsesongen ligger fiskebåtene ved kaia og vi tar med våre gjester ut på Lofotfiske. 

Klikk her for å se et bildespill som viser litt av stemningen og aktiviteten på og rundt Tobiasbrygga.

Familieferie i Lofoten?
Se hva nettstedet Lofoten anbefaler.

Aktiviteter på brygga

Sykler

La bilen stå. Lån en sykkel på Tobiasbrygga og opplev Henningsvær fra sykkelsetet.

Fiske fra bryggekanten
Tobiasbrygga låner ut fiskeutstyr. Vi har alle fasiliteter for etterbehandling av fisk, rom for oppbevaring av utstyr og klær og frysekapasitet.

Havfiske

Det finnes flere muligheter til å oppleve havfiske i Henningsvær. Skipper Rudi Willassen har følgende tilbud.

Sommerfiske – fra 1. juni til 30. august: Fisketurer med en varighet på tre timer hvor jeg serverer kaffe og koker av dagens fangst ombord. Ved stor pågang blir det to turer per dag med avgang kl. 10 og kl. 17. Turen koster kr. 800,- for voksne og kr. 400 for barn under 15 år. Maks 12 deltakere.

Vinterfiske: Turen starter kl. 06.00 og avsluttes mellom kl. 12 og 14 avhengig av hvor langt det er til stedet garnene står og hvor mye fisk det er i garnene. Etter at vi har dratt opp garnene, fisker vi i ca. 1 time med havfiskestenger. Turen koster kr.1200,- per person. Maks 5 deltakere.

Utleie: Jeg leier ut båt med skipper for kr. 2500,- per time i minimum 3 timer.

Kontakt Rudi Willassen, tlf.: 90039086

Aktiviteter i nærområdet

Opplev Lofoten

Lofoten Opplevelser byr på fantastiske naturopplevelser fra Henningsvær og resten av Lofoten, som havørnsafari, sommersnorkling, midnattsafari, spekkhoggersafari, Lofotfiske, Nordlys.

Kunst og kultur

  • KaviarFactory (ca. 400 meter fra Tobiasbrygga) er et spennende kunstgalleri som viser nasjonal og internasjonal samtidskunst.
  • Drops – Fantastisk «krimskrams-butikk» på torget.
  • Galleri Lofotens Hus – har Norges største kunstsamling av nordnorske malerier fra perioden rundt forrige århundreskiftet, lysbildeshow og suvenirbutikk.
  • Engelskmannsbrygga – opplev keramikere og glassblåsere i et åpent arbeidsmiljø og besøk galleri med kunsthåndverk.
  • Lysstøperi – et rom med innsikt, smaksopplevelser, ro og inspirasjon. Lokal produksjon av stearinlys med en koselig kafé.

  • Codstock Festivalen (rhythm & blues-festival).

Kunstgress

Besøk fotballstadioen som er fantastisk plassert mellom fiskehjeller og fyret i Henningsvær. Banen ligger bare 200 meter fra Tobiasbrygga og er verdt et besøk med og uten ball. Stadionen har den siste tiden fått mye oppmerksomhet både i norsk og internasjonal presse, omtalt som “verdens mest spektakulære fotballstadion”.

Fottur til Festvågtinden
I godvær kan du ta turen opp til Festvågtinden, den ligger 541meter over havet. Fantastisk tur og utsikt. Ikke ta turen hvis det regner og er vått. Nærmere beskrivelse finner du her.

Mat & opplevelser

Bevertning, butikk, post, kiosk, utleie

Kajakkutleie
– XXLofoten

Bilutleie
– Rentalcars avd. Svolvær

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les vår Personvernerklæring her. Ok, jeg forstår